Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vlaams opleidingsverlof schooljaar 2020 – 2021 – termijn terugbetalingsaanvraag – update

By 30 mei 2021No Comments

De nieuwe regels van het Vlaams opleidingsverlof (VOV) zijn van toepassing  voor opleidingen die starten op 01/09/2019 of later. Het Vlaams opleidingsverlof vervangt het  systeem van educatief verlof in het Vlaamse Gewest.

Als werkgever gevestigd in het Vlaams Gewest kan men een aanvraag tot terugbetaling van de lonen en sociale bijdragen die betrekking hebben op de dagen en uren van het Vlaams opleidingsverlof/ educatief verlof indienen. Het forfait voor de terugbetaling bedraagt momenteel 21,30 euro/ uur.

De aanvraag tot terugbetaling voor het Vlaams opleidingsverlof moet u als werkgever normaal gezien  indienen via het WSE-loket en dit binnen de 3 maanden na aanvang van de opleiding van uw werknemer of 3 maanden na indiensttreding bij verandering van werkgever (m.u.z. loopbaangerichte opleiding waarbij de werknemer zelf het attest zal bezorgen).

Voor schooljaar 2020 – 2021 (start opleiding vanaf 01/09/2020) geldt een aangepaste regeling en hebt u tijd t.e.m. 30/11/2021 om een terugbetalingsaanvraag in te dienen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.