Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vlaams regeerakkoord – Vlaamse jobbonus

By 31 oktober 2019No Comments

De Vlaamse regering heeft een Regeerakkoord voor 2019 – 2024 gepubliceerd dat de beleidsbeslissingen voor de legislatuur 2019 – 2024 vastlegt.

Een van de beoogde doelstellingen is de werkzaamheidsgraad verhogen tot 80%. Hiervoor zijn activerende maatregelen vereist. Een van de beoogde maatregelen is de invoering van een Vlaamse jobbonus om zo het verschil tussen werken en niet-werken groter te maken.

In het regeerakkoord staat dat werken moet lonen. Om het verschil tussen werken en inactiviteit te vergroten en tevens de werkzaamheidsgraad in Vlaanderen verder te verhogen, wordt er vanaf 2021 een Vlaamse jobbonus ingevoerd. Die bedraagt minimaal 600 euro op jaarbasis voor mensen die voltijds werken en hierbij tot maximaal 1.700 euro bruto per maand verdienen. Het bedrag van de Vlaamse jobbonus wordt vervolgens uitgefaseerd richting een bruto maandloon bij voltijdse prestatie van 2.500 euro. Bij het bepalen van de hoogte van het bedrag van de Vlaamse jobbonus wordt ook rekening gehouden met het werkelijk aantal gepresteerde uren.

De Vlaamse jobbonus moet ervoor zorgen dat mensen met een bescheiden inkomen uit arbeid netto meer zullen verdienen.

 

Bron: Vlaams regeerakkoord 2019 -2024.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.