Sociaal-Juridisch

Vlaamse aanmoedigingspremie bij 1/10 ouderschapsverlof

By 29 juni 2020 No Comments

In een eerder artikel werd toegelicht dat werknemers die 1/10e ouderschapsverlof opnemen geen recht hebben op de Vlaamse aanmoedigingspremie.

In het Vlaamse regeerakkoord wordt een einde gemaakt aan deze lacune. De Vlaamse aanmoedigingspremie in het geval van 1/10de ouderschapsverlof is definitief goedgekeurd. Men betracht hiermee te voorzien in een beter combinatie tussen het werk en het privéleven.

Vanaf september 2020 (begin van het nieuwe schooljaar) zullen werknemers uit de privésector die 1/10e ouderschapsverlof opnemen, recht hebben op een maandelijkse aanmoedigingspremie van 33,65 euro bruto. Voor de werknemers uit de social profitsector bedraagt de aanmoedigingspremie 84,12 euro bruto. De aanmoedigingspremie wordt toegekend bovenop de onderbrekingsuitkering van de RVA.

Het is op dit ogenblik nog niet mogelijk om die aanmoedigingspremie online aan te vragen. Verwacht wordt dat dit in de maand juli mogelijk zal zijn.

Opgelet: de aanmoedigingspremie geldt niet voor het specifieke corona-ouderschapsverlof.

 

Opgelet: bovenstaande bespreking is gebaseerd op door de overheid aangekondigde maatregelen die het wetgevend proces nog moeten doorlopen. De maatregelen zijn onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad. 

 

Bron: nieuwsbericht Vlaamse overheid, departement Werk en Sociale Economie

 

 

 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.