Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vlaamse dienstencheques 12 maanden geldig!

By 29 maart 2019No Comments

Alle Vlaamse dienstencheques die worden uitgegeven vanaf 1 maart 2019 hebben voor de gebruiker een geldigheidsduur van 12 maanden. Dit geldt zowel voor papieren als elektronische dienstencheques.

Opgelet: Dienstencheques dien door de gebruiker werden besteld voor 1 maart 2019 worden niet verlengd en zullen dus nog een geldigheidsduur hebben van 8 maanden.

Voor erkende ondernemingen wordt de geldigheidsduur verlengd van 9 maanden naar 13 maanden.

Het blijft mogelijk om dienstencheques om te ruilen voor nieuwe cheques die opnieuw 1 jaar geldig zijn. Dit moet uiteraard wel gebeuren voordat ze vervallen zijn.

De aanpassing van de geldigheidsduur is gebaseerd op het feit dat er redelijk veel dienstencheques vervallen desondanks het informeren via herinneringsmails.

Phillipe Muyters zegt hierover het volgende:

“Geld dat je hebt uitgegeven en waar je niets voor terugkrijgt, moeten we altijd proberen voorkomen.  Ik verleng daarom de geldigheidstermijn van dienstencheques tot 1 jaar.

 

Bron: Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 december 2001 betreffende de dienstencheques, wat betreft de geldigheidsduur van de dienstencheque, https://www.vlaanderen.be/nieuwsberichten/dienstencheques-1-jaar-geldig-vanaf-1-maart-2019

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.