Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vlaamse opleidingscheques vanaf 1 september digitaal

By 30 oktober 2020No Comments

Werknemers kunnen onder bepaalde vooorwaarden opleidingscheques aanvragen bij de Vlaamse overheid. Deze opleidingscheques kunnen door de werknemer gebruikt worden om de directe opleidingskosten van een loopbaangerichte opleiding of in de opleidingsdatabank geregistreerde opleiding te betalen (vb. inschrijvingsgeld, cursusmateriaal,….. ).

Vanaf 1 september 2020 worden geen papieren opleidingscheques meer uitgereikt, enkel digitaal. Deze cheques moeten ook aangevraagd worden via het WSE-loket, en niet meer via de VDAB. Die digitale opleidingscheque wordt uitgegeven door Edenred. Op de opleidingscheque staat de naam van de aanvrager, de naam van de opleiding en de naam van de opleidingsverstrekker. De werknemer ontvangt de digitale cheque per mail of op uw officiële adres.

De opleidingsverstrekker moet de uitbetaling aanvragen via het digitaal platform van Edenred. Daar kan de opleidingsverstrekker de opleidingscheque scannen of registreren.

De papieren cheques kunnen wel nog na 1 september gebruikt worden, ongeacht de digitale procedure. Voor de terugbetaling hiervan zal de opleidingsverstrekker de ‘oude’ procedure dienen te volgen.

 

Bron: B. Vl. R. van 31 augustus 2020 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 mei 20119 betreffende de opleidingscheques voor werknemers, BS 14 oktober 2020.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.