Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vlaanderen stuurt KMO-portefeuille bij

By 31 augustus 2022No Comments

Via de KMO-portefeuille kunnen KMO’s en vrije beroepers subsidies krijgen van het Vlaamse Agenschap Innoveren & Ondernemen voor opleiding van hun personeel of het inwinnen van advies bij een erkende dienstverlener (ondernemerschapsbevorderende diensten gericht op de kernprocessen van de onderneming).

OndernemingSteunpercentageJaarplafond*
Kleine onderneming30%7.500 euro
Middelgrote onderneming20%7.500 euro

De Vlaamse regering heeft de KMO-portefeuille hervormt. Enerzijds wordt het gebruik ervan beperkt tot een brede maar limitatieve lijst van thema’s. Anderzijds zal er een kwaliteitskamer worden opgericht, bevoegd voor het controleren van de kwaliteit van de gesubsidieerde dienstverlening.

Limitatieve lijst van toekomstgerichte thema’s

Vlaanderen heeft een aantal thema’s bepaald zoals o.a. innovatie, digitalisering, personeelsmanagement, etc. waarvoor enkel opleidingen of adviezen die betrekking hebben op één van deze thema’s gesubsidieerd kunnen worden door toepassing van de KMO-portefeuille.

Aan de hand van beleidsprioriteiten zullen de thema’s gekozen worden.

Kwaliteitskamer

Daarnaast wordt een kwaliteitskamer opgericht die bevoegd is voor de inhoudelijke kwaliteit van de gesubsidieerde diensten binnen de KMO-portefeuille. In deze kamer zetelen deskundigen met kennis over de noden van de onderneming, het ondernemerschap en de specifieke thema’s.

Deze kamer zal advies verlenen aan VLAIO, en aan de minister van de Vlaamse regering met betrekking tot het besluit, de invulling van de thema’s, etc.

Voorgaande betekent dat opleidingen en adviezen waarvoor een subsidie aangevraagd kan worden in het kader van de KMO-portefeuille strenger beoordeeld zal worden, en eveneens in lijn moet zijn van de voorziene thema’s.

Meer info vind je alvast hier terug.

Bron: Bericht van 20 juli 2022 van Vlaams agentschap innoveren en ondernemen

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.