Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vlaanderen voorziet in een aanvullende stagebonus voor het schooljaar 2020-21

By 29 juni 2021No Comments

De Vlaamse regering wenst de ondernemingen aan te moedigen om ondanks corona toch nog steeds te investeren in een werkplek en begeleiding voor leerlingen.

Zij doet dit door de ‘gewone’ stagebonus voor ondernemingen die een werkplek aanbieden tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021, tijdelijk te verhogen en te verruimen.

De ‘gewone’ stagebonus wordt toegekend aan ondernemingen gelegen in het Vlaamse Gewest, die een jongere een werkplekleren aanbieden voor een minimale duur van 3 maanden. In het schooljaar dat de stagebonus aangevraagd wordt, moet de leerling jonger zijn dan 18 jaar op 1 september. De ‘gewone’ stagebonus kan maar drie keer per jongere aangevraagd worden. De stagebonus bedraagt 500 € bij de eerste en tweede toekenning. Bij de derde toekenning ontvangt de onderneming 750 €.

Voorwaarden ‘aanvullende’ stagebonus

  • De onderneming situeert zich in het Vlaamse Gewest, 
  • en biedt in het kader van het werkplekleren minstens drie maanden tijdens het betrokken schooljaar een werkplek aan, aan de jongere.
  • Dit werkplekleren wordt geregeld middels een overeenkomst die de Vlaamse Gemeenschap toelaat i.k.v. alternerende opleiding ofwel via een opleidingsovereenkomst ter invulling van een ‘aanloopcomponent’.

In tegenstelling tot bij de ‘gewone’ stagebonus geldt er hier dus geen leeftijdsvoorwaarde voor de toekenning.

Als voldaan is aan de voorwaarden, kan per jongere die opgeleid wordt, een aanvullende stagebonus één keer per schooljaar aangevraagd wordt.

Deze aanvullende stagebonus bedraagt 1.000 € en telt niet mee voor het bepalen van het maximaal aantal ontvangen stagebonussen. Ze komt dus bovenop de ‘gewone’ stagebonus.

Aanvraagprocedure

De onderneming dient dezelfde procedure te volgen als bij de aanvraag van de ‘gewone’ stagebonus. De aanvraag moet uiterlijk op 31 december 2021 ingediend worden.

Voor meer info kan u terecht op de volgende website.

 

Bron: B. Vl. R. van 23 april 2021 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2018 betreffende de start- en stagebonus, wat betreft de aanvullende stagebonus voor het
schooljaar 2020-2021, BS 4 juni 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.