Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing bezoldingen 2017: deadline 31.08.2018

By 31 augustus 2018juni 13th, 2019No Comments

Als werkgever kan u beroep doen op bepaalde vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing.

Hiervoor moet u als schuldenaar een tweede aangifte 274 indienen waarbij door middel van een specifieke code aangegeven wordt om welke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing het gaat. Verder moet deze aangifte ook het negatief bedrag aan bedrijfsvoorheffing dat dus niet doorgestort dient te worden aan de Schatkist, vermelden.

Indien u nog niet in orde bent met het aanvragen van deze vrijstellingen voor de bedrijfsvoorheffing voor 2017 dient u snel te handelen.

Deadline 31 augustus

Voor de toepassing van de vrijstelling van doorstorting kunnen de rechtzettingen inzake bedrijfsvoorheffing tot 31 augustus van het jaar dat volgt op het inkomstenjaar gebeuren door een tweede (en bijgevolg negatieve) aangifte alsnog in te dienen.

Vanaf 1 september

Vanaf 1 september van het jaar volgend op het inkomstenjaar kan een rechtzetting van de bedrijfsvoorheffing nog slechts gebeuren door middel van het indienen van een bezwaarschrift. Dit dient te gebeuren bij de bevoegde directeur taxatie binnen een termijn van 5 jaar te rekenen vanaf 1 januari van het jaar waarvoor de bedrijfsvoorheffing verschuldigd is.

Momenteel kan een vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing genoten worden in het kader van volgende activiteiten:

  • Horecasector
  • Nacht- en ploegenarbeid
  • Werken in onroerende staat
  • Investering in een steunzone
  • Onderzoek en ontwikkeling
  • Startende ondernemingen
  • Looncorrectie en sociale Maribel

Bron : Circulaire nr. Ci.RH.244/597.746 (AOIF Nr. 48/2009) d.d. 03.11.2009.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.