Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Waals Gewest en plan ‘Impulsion’

By 31 maart 2022No Comments

Het relanceplan van het Waalse Gewest voorziet in een extra maandelijkse premie van 100 € voor werkgevers die werkzoekenden in dienst nemen, die langdurig werkzoekend zijn (impulsion 12 mois+) ofwel een jongere leeftijd hebben (impulsion -25 ans).

Deze werknemers ontvangen een maandelijkse werkuitkering van de RVA wanneer zij in dienst treden bij een werkgever. De werkgever mag op diens beurt de maandelijkse uitkering van het nettoloon aftrekken van de werknemer.

Voorwaarden ‘Impulsion’

  • De werknemers moeten hun hoofdverblijfplaats in het Waalse Gewest hebben.
  • Het gaat over werknemers die ten minste 12 maanden werkloos zijn of jongere (-25 jaar) laaggeschoolden. 
  • Deze werknemers moeten voor het eerst in dienst treden bij een werkgever. Aldus mogen ze geen arbeidsovereenkomst hebben gehad bij de betreffende werkgever tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021.

Bedrag

Zoals bovenvermeld, zal de werkgever een premie ontvangen van 100 € voor elke nieuwe aanwerving die aan voorgaande voorwaarden voldoet.

De premie zal verhoudingswijs aangepast worden in functie van het arbeidsregime waarin de werknemer tewerkgesteld wordt.

Aanvraagprocedure

De FOREM zal de werkgevers die in aanmerking komen, zelf op de hoogte brengen. Indien de betreffende werkgevers een bericht ontvangen, kunnen zij vervolgens een aanvraagformulier invullen, en dit ten vroegste vanaf de indiensttreding van de werknemer en uiterlijk op 1 december 2022.

Uiterlijk eind 2022 zullen de eerste bedragen van de premie gestort worden aan de werkgever. De resterende bedragen zullen in 2023 maand per maand betaald worden.

Bron: B.W.R. van 21 december 2021 houdende de algemene uitgavenbegroting van het Waals Gewest voor het begrotingsjaar 2022, BS, 7 maart 2022.

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.