Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Waalse steunmaatregel specifiek voor de dienstenchequesector

By 29 april 2021No Comments

De dienstenchequesector wordt in corona-tijden net zoals andere sectoren niet gespaard. Door de vrees op besmettingen en het niet kunnen werken op werkplekken waar de bewoners in quarantaine zitten of ziek zijn, vallen vele opdrachten weg. De werkgever moeten echter wel de lonen doorbetalen.

Om hieraan tegemoet te komen, heeft de Waalse overheid een nieuwe premie in het leven geroepen, zijnde eentje van 360 € per werknemer.

Toepassingsvoorwaarden

  • De werkgever moet erkend zijn in het Waalse gewest voor dienstencheque-activiteiten en hier ook een vestiging hebben.
  • De werkgever moet in het eerste kwartaal 2021 werkzaamheden verricht hebben.
  • Het aantal werknemers met een arbeidsovereenkomst voor dienstencheques per vestiging dat op tijdelijke werkloosheid corona geplaatst werd, mag niet meer bedragen dan 50 % van het totaal aantal werknemers in dezelfde vestiging.
  • De werknemer in deze vestiging moet verbonden zijn met een arbeidsovereenkomst voor dienstencheques van vóór 1 april 2021;
  • Ten slotte mag de werknemer waarvoor de premie aangevraagd wordt niet op tijdelijke werkloosheid geplaatst zijn in de periode van 15 april 2021 tot 15 mei 2021.

Aanvraagprocedure

De dienstencheque-onderneming moet haar aanvraag indienen aan de hand van een Excel-bestand. In dit bestand moeten alle werknemers die van 15 april 2021 tot 15 mei 2021 in dienst zijn in dezelfde entiteit opgenomen worden. De werknemers die op tijdelijke werkloosheid geplaatst zijn in diezelfde periode, moeten aangeduid worden.

Samen met dit Excel-bestand moet de werkgever een verklaring op eer invullen.

De aanvraag kan ingediend worden tussen 16 mei 2021 en 16 juni 2021, via het elektronisch platform van Sodexo.

Binnen 20 werkdagen zal de premie uitbetaald worden. Het gaat over een maximum van 360 € per werknemer. Het bedrag van de premie zal worden berekend in verhouding tot de gemiddelde arbeidsduur van de betrokken werknemer.

Meer informatie is terug te vinden op de website van forem ‘Titres-services Wallonie’.

Bron: communicatie Forem

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.