Skip to main content
Life@Prato

Welzijn op de werkvloer: supergoede bootcamps en beter zitten

By 11 december 2019mei 31st, 2022No Comments
Blog: welzijn - wall

Een gezond bedrijf begint met gezonde medewerkers. We vinden het belangrijk dat Pratorians goed in hun vel zitten, dat ze -letterlijk- goed op hun stoel zitten en dat iedereen een goede balans vindt tussen werk en privé. Tevreden, gezonde medewerkers kunnen de hele wereld aan. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de gezondheid van de Pratorians? Meten is weten!

In juni kreeg iedere Pratorian daarom een enquête over beeldschermwerk in zijn mailbox. Uit de antwoorden bleek dat verschillende collega’s last hadden van hun nek, schouders of rug. Klachten die onder andere te maken hebben met de uren die we zittend achter onze schermen doorbrengen. Een eerste uitdaging was ervoor te zorgen dat iedereen goed aan zijn bureau zit, de plek waar we het grootste deel van onze dag doorbrengen.

Supergoede bootcamps

Wat kunnen we doen om stijve nekken, vastzittende schouders en rugklachten te voorkomen? We namen ergonomisch expert en verandermanager Koen Wijgaerts onder de arm voor professioneel advies. Zijn kantoor, SupERGOed, zit ook op Corda Campus. Koen kwam ons observeren en bracht onze kantoor- en vergaderruimtes in kaart (soort stoelen, beeldschermen, instellingen…). De input die Koen kreeg, nam hij mee als voorbereiding op zijn bootcamps.

In kleine groepen volgden we die bootcamps in oktober en november. We keerden terug naar onze werkplek met heel wat tips and tricks over de ideale instellingen van stoelen, tafels en beeldschermen, over de juiste lichaamshouding, het doen van stretchoefeningen, meer bewegen en meer drinken. Water, wel te verstaan 😉 We kregen ook wat huiswerk mee, iedereen kreeg een persoonlijke uitdaging en de teams kregen een group challenge.

Group Challenge

Giet een uitdaging in de vorm van een spel en Pratorians zijn extra enthousiast. Van ieder team gooit iemand op maandag met een dobbelsteen. Het cijfer bepaalt de uitdaging van de week, bijvoorbeeld iedere dag een luchtje scheppen, anderhalve liter water drinken, of minimaal vier complimenten geven.

 

Blog: welzijn

 

Superhelden

“Bij Prato werken heel wat superhelden die met de nodige precisie en daadkracht de geleerde tips and tricks meteen hebben toegepast”, vindt Koen. “Ik kon op de werkplek vaststellen dat het supergoed gedaan is! Dat kom ik niet vaak tegen, eerlijk gezegd. Hoe dat juist komt, weet ik niet precies. Goede analysatoren en meteen actie ondernemen, dat zit wel wat in de cultuur van Prato. En de gezonde competitiegeest ook misschien.”

Tevreden werknemers

Het bleef niet bij de adviezen en uitdagingen van Koen, een goede werkomgeving is ook belangrijk. We pasten onze vergaderruimtes aan voor een betere akoestiek en we introduceerden in hoogte verstelbare bureaus, zodat er staand gewerkt kan worden. Lees er hier alles over!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: tevreden en gezonde Pratorians betekenen tevreden klanten en een gezond bedrijf. Dus dat is win-win-win!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.