Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Wijzigingen IBO gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad!

By 28 oktober 2019No Comments

Een cursist bij een individuele beroepsopleiding ontvangt een IBO-premie van de VDAB. Deze IBO-premie is gekoppeld aan het GGMMI voor een werknemer van 20 jaar en ouder met 12 maanden anciënniteit.

De werkgever langs zijn kant is geen loon verschuldigd aan de cursist maar moet een maandelijkse kostprijs betalen aan de VDAB. Deze maandelijkse kostprijs wordt op forfaitaire wijze berekend en is afhankelijk van de loonschaal bij aanwerving. De bedragen sinds 01/09/2019 kan u hier raadplegen.

Indien de IBO-cursist ten minste 7 aaneensluitende kalenderdagen afwezig is, wordt de maandelijkse kostprijs van de werkgever pro rata berekend vanaf de 8e kalenderdag afwezigheid. Echter dit geldt enkel voor overeenkomsten die vanaf 1 juli 2019 gesloten werden.

 

Bron: Besluit van 28 juni 2019 van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 houdende de organisatie van de arbeidsbemiddeling en de beroepsopleiding, wat betreft IBO, BS 3 oktober 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.