Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Zondagsarbeid: Nieuwe regeling toeristische centra

By 27 november 2018maart 21st, 2019No Comments

In principe is het verboden om werknemers op zondag te werk te stellen. Op dit verbod bestaan echter een aantal uitzonderingen zoals voor de kleinhandelszaken en kapperssalons in badplaatsen, luchtkuuroorden en toeristische centra.

Nieuwe regeling

Voor kleinhandelszaken en kapperssalons in badplaatsen, luchtkuuroorden en toeristische centra mogen werknemers sinds 10 november 2018 op zondag tewerkgesteld worden beperkt tot 39 zondagen per werknemer per kalenderjaar.

Bij KB wordt vastgelegd wat verstaan moet worden onder badplaatsen, luchtkuuroorden en toeristische centra.

Oude regeling

Voor deze wetswijziging mochten werknemers op zondag tewerkgesteld worden:

    • Van 1 mei tot 30 september
    • Gedurende de paas- en kerstvakantie
    • Buiten de hierboven vermelde periodes gedurende maximum 13 zondagen per jaar

De beperking tot 13 zondagen per jaar was niet geheel duidelijk. Hierbij rees immers de vraag of dit per werknemer of per werkgever bekeken moest worden.

Hasselt erkend als toeristisch centrum

Het volledig grondgebied van de stad Hasselt is sinds 26 november 2018 erkend als toeristisch centrum.

 

Bron: Wet van 11 oktober 2018 tot wijziging van de arbeidswet van 16 maart 1971 voor wat het zondagswerk betreft, BS 31 oktober 2018; MB tot erkenning van de stad Hasselt als toeristisch centrum in uitvoering van het KB van 9 mei 2007 betreffende de tewerkstelling op zondag in kleinhandelszaken en kapperssalons gevestigd in badplaatsen, luchtkuuroorden, BS16 november 2018.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.