Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Einde van het recht op vaccinatieverlof!

By 22 maart 2023No Comments

In het kader van de vaccinatie tegen het coronavirus werd er een regeling van klein verlet ingevoerd voor werknemers om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

De invoering van dit vaccinatieverlof had tot doel werknemers, onder bepaalde voorwaarden, het recht te geven op een bezoldigde afwezigheid gedurende de tijd die nodig is voor de vaccinatie. Daarnaast werd er ook voorzien in een uitbreiding van het recht op klein verlet voor werknemers die hun minderjarige kinderen of personen met een handicap of onder voogdij naar een vaccinatieplaats.

Van 1 oktober 2022 t.e.m. 31 maart 2023 hadden werknemers het recht om, met behoud van hun normaal loon, afwezig te zijn van het werk om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

  • Het recht op een bezoldigde afwezigheid gedurende de tijd die nodig is voor de vaccinatie;
  • Het recht op een bezoldigde afwezigheid oor de de tijd die nodig is voor situaties waarin werknemers hun minderjarige kinderen of personen met een handicap of onder voogdij naar een vaccinatieplaats begeleiden.

Om gerechtigd te zijn op het loon moet de werknemer de werkgever vooraf verwittigen en een bewijs kunnen voorleggen op verzoek van de werkgever.

Vanaf 1 april 2023 kan de werknemer geen aanspraak meer maken op klein verlet (vaccinactieverlof) en zal de werknemer bijgevolg vakantie of een andere afwezigheid moeten aanvragen bij de werkgever.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.