Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Federale enquête woon-werkverkeer 2024

By 28 juni 2024No Comments

De federale enquête woon-werkverkeer wordt door de FOD Mobiliteit en Vervoer  om de 3 jaar georganiseerd. Het is een wettelijke verplichting voor alle publieke en private werkgevers in België die gemiddeld meer dan 100 mensen in dienst hebben en heeft betrekking op de woon-werkverplaatsingen van hun werknemers.

Het doel van deze enquête is om gegevens te verzamelen over het woon-werkverkeer en het mobiliteitsbeleid van ondernemingen in België, zodat deze gegevens door de mobiliteitsactoren kunnen worden gebruikt en om ondernemingen aan te moedigen maatregelen te nemen voor een duurzamere en efficiëntere mobiliteit.

De start van de nieuwe editie van de enquête woon-werkverkeer vindt plaats op 30 juni 2024 en de enquête loopt tot 31 januari 2025.

Elke onderneming, privaat of publiek, of elke overheidsdienst met gemiddeld meer dan 100 werknemers moet de enquête invullen. De betrokken ondernemingen zullen een brief per post ontvangen waarin de werkgevers worden uitgenodigd om aan de enquête deel te nemen. Via deze link is het enquêteformulier 2024 ter inzage terug te vinden.

OpgeletHet formulier moet online worden ingevuld via een applicatie die de FOD Mobiliteit en Vervoer ter beschikking stelt. De link zal beschikbaar zijn vanaf 1 juli 2024.

Elke werkgever die de enquête over het woon-werkverkeer invult, zal ook toegang krijgen tot zijn persoonlijk rapport. Er worden daarbij ook voorbeelden van maatregelen voor duurzame mobiliteit gegegeven die kunnen worden toegepast afhankelijk van de vestiging en haar resultaten.

 

Opgelet: ondernemingen die meer dan 100 werknemers tewerkstellen op eenzelfde site in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn gehouden tot het opstellen van een bedrijfsvervoerplan (BVP). Als u een BVP op het niveau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest indient, worden de nodige gegevens automatisch doorgestuurd naar de FOD Mobiliteit en Vervoer. U hoeft dus voor de site in kwestie niet meer te antwoorden op de federale enquête.

 

Bron: https://mobilit.belgium.be/nl/duurzame-mobiliteit/enquetes-en-resultaten/federale-enquete-woon-werkverkeer/federale-enquete-woon.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.