Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Geen gemengde aanvragen loopbaanonderbreking meer vanaf 01/06/2024

By 30 mei 2024No Comments

De RVA heeft aangekondigd dat het indienen van een gemengde aanvraag voor loopbaanonderbreking (werkgever online, werknemer op papier) niet meer mogelijk zal zijn vanaf 01/06/2024. 

Het is vanaf dan dus enkel nog mogelijk om de aanvraag voor loopbaanonderbreking volledig online of volledig op papier te doen.

Vanaf 01/07/2024 zal de elektronische aanvraag verplicht worden (zie ook “Verplichte digitalisering van de aanvragen van loopbaanonderbreking bij de RVA“).

Opgelet: de volgende aanvragen zijn nog niet mogelijk online en zullen dus ook na 01/06/2024 nog op papier moeten gebeuren:

  • de aanvragen binnen het onderwijs of voor militairen;
  • de aanvragen voor loopbaanonderbreking en tijdskrediet voor de gewestelijke, provinciale, gemeentelijke of gemeenschapsadministraties die afhangen van het Waalse en Brusselse gewest (enkel de thematische verloven kunnen al online).

De online aanvraag voor deze vormen zou wel tegen het derde kwartaal van 2024 mogelijk gemaakt worden.

 

Bron: https://www.rva.be/nieuws/2024/05/07/vanaf-1-juni-geen-gemengde-aanvragen-deels-online-en-op-papier-voor-loopbaanonderbreking-meer-mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.