Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Aanpassing maximumbedrag forfaitaire onkostenvergoedingen door de RSZ

By 26 maart 2019juli 10th, 2019No Comments

De RSZ heeft in de administratieve instructies van Q1 2019 de tabel van de forfaitaire kosten eigen aan de werkgever aangepast. De fietsvergoeding, bureauvergoeding en de kledijvergoeding werden aangepast.

Hieronder een overzicht van de aangepaste bedragen.

Onkostenvergoeding Maximumbedrag Voorwaarden
Woon-werkverplaatsingen en beroepsverplaatsingen met de fiets

(al dan niet elektrisch aangedreven) of de speed pedelec

0,24 EUR/km– voor beroepsverplaatsingen mag de vergoeding alleen toegekend worden als de fiets of de speed pedelec eigendom is van de werknemer
Bureaukosten: werknemers die een deel van hun werk thuis doen126,94 EUR/maand– dekt de kosten voor verwarming, elektriciteit, klein bureaugereedschap, … Dit forfait mag alleen toegekend worden aan werknemers die structureel en op regelmatige basis een gedeelte van hun arbeidstijd thuis presteren en die bijgevolg in hun woning een ruimte moeten inrichten waar zij dat werk kunnen doen. Voor werknemers die bij hun werkgever een werkplaats hebben, wordt dit forfait alleen aanvaard als uit hun functie duidelijk blijkt dat zij op regelmatige basis thuis werken. Voor werknemers die vallen onder de wetgeving op de arbeidsduur wordt dit forfait dus niet aanvaard wanneer het gaat om een werknemer die de maximale wettelijke arbeidsduur die voor hem geldt bijna uitsluitend verricht op een werkplek ingericht door de werkgever.
Aankoop van werkkledij1,74 EUR/dag– het gaat alleen om werkkledij in de strikte zin van het woord (overalls, veiligheidsschoenen, …) of andere kledij die door de werkgever wordt opgelegd en die niet als gewone stads- of vrijetijdskledij kan worden gedragen (uniform, …).
Onderhoud van werkkledij1,74 EUR/dag– het gaat alleen om werkkledij in de strikte zin van het woord (overalls, veiligheidsschoenen, …) of andere kledij die door de werkgever wordt opgelegd en die niet als gewone stads- of vrijetijdskledij kan worden gedragen (uniform, …).

 

Bron: administratieve instructies RSZ – 2019/01.  

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.