Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Bouw : toekenningsmodaliteiten inhaalrustdagen kerstperiode 2023 uitzendkrachten

By 5 december 2023No Comments

Een uitzendkracht in de bouwsector heeft recht op een inhaalrustdag indien hij de werkdag die de rustdag voorafgaat effectief tewerkgesteld was als uitzendkracht.

Voor de hoofdperiode van de inhaalrustdagen in de bouw voor het jaar 2023 wordt een afwijking voorzien op bovenstaand principe.

De uitzendkracht werkzaam in de bouwsector heeft recht op de inhaalrustdagen bouw op 26, 27, 28 en 29 december 2023 indien de uitzendkracht op vrijdag 22 december 2023 in één van volgende situaties bevindt:

  • Effectief gewerkt hebben als uitzendkracht in de bouwsector;
  • Niet effectief gewerkt hebben als uitzendkracht in de bouwsector wegens tijdelijke werkloosheid type “slecht weer” of wegens ziekte.

Uitzendkrachten die op vrijdag 22 december 2023 niet gewerkt hebben wegens tijdelijke werkloosheid overmacht of energie, komen bijgevolg niet in aanmerking voor de uitbetaling van inhaalrust ten laste van Constructiv.

Bron: Brochure Constructiv  “Toekenningsvoorwaarden inhaalrustdagen 2023”

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.