Skip to main content
Sociaal-Juridisch

BV-vrijstelling nacht-en ploegenarbeid: vermelding van de premie in CAO, arbeidsreglement of arbeidsovereenkomst – deadline nadert!

By 31 januari 2024No Comments

In het kader van de minitaxshift werden er een aantal wijzigingen aangebracht aan de BV-vrijstelling ploegen-en nachtarbeid, met name:

  • Strikte scheiding van nachtarbeid en ploegenarbeid
  • Uitzendsector: verplichting tot uitdrukkelijk akkoord klant-gebruiker
  • Wijziging berekening 1/3 norm
  • …..

Daarnaast werd er ook een minimumbedrag ingevoerd voor de nacht-en ploegenpremie vanaf 01/04/2022:

  • Per gepresteerd uur in ploegenarbeid: 2 % van het loon
  • Per gepresteerd uur in nachtarbeid: 12 % van het loon

Er werd daarbij voorzien dat deze premie vanaf 01/04/2024 ook expliciet opgenomen zijn in een cao (sectorale cao of ondernemingscao), het arbeidsreglement, of de individuele arbeidsovereenkomst tussen de werkgever en de werknemer.  Indien dit niet het geval is, zal de BV-vrijstelling niet langer toegepast kunnen worden voor de premies die vanaf 01/04/2024 worden toegekend, ook al zou het minimumbedrag gerespecteerd zijn!

Uiteraard dient de premie die opgenomen is in een cao, het arbeidsreglement of de individuele arbeidsovereenkomst minstens overeen te komen met het voormelde minimumbedrag voor de nacht-en ploegenpremie. Beide voorwaarden dienen dus voldaan te zijn om verder gebruik te kunnen maken van de BV-vrijstelling.

 

Bron: Wet van 28 maart 2022 houdende verlaging van lasten op arbeid, BS 31/03/2022.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.