Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Flitscontrole in de verhuissector – maart 2024

By 29 februari 2024No Comments

In het kader van de uitvoering van het Actieplan Sociale Fraudebestrijding 2023-2024, wordt in de maand maart een nationale flitscontrole in de verhuissector gepland.

Deze aangekondigde flitscontrole op de naleving van de sociale wetgeving moet vooral  preventief en ontradend werken. De bedoeling van deze aangekondigde controle is om de overtreders bewust te maken dat het risico om betrapt te worden reëel is. Deze bewustwording zou dan op termijn moeten leiden tot een gedragswijziging om de sociale wetgeving beter na te leven.

Naast deze aangekondigde controle zullen er uiteraard nog steeds onaangekondigde controles mogelijk zijn.  De sociale inspectiediensten geven daarbij aan dat zware sociale fraude streng aangepakt zal worden.

Op de website van de sociale inlichtingen-en opsporingsdienst (SIOD) kan men de checklist voor de verhuissector vinden.

Er wordt ook informatie ter beschikking gesteld voor buitenlandse werknemers in de verhuisondernemingen (Nl, FR, EN).

Opgelet: deze checklist is louter indicatief en belet de sociale inspecteur niet om alle documenten te vragen die hij nodig heeft voor zijn onderzoek.

 

Bron: https://www.siod.belgie.be/nl/sociale-fraude/flitscontroles

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.