Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Gedeeltelijke BV-vrijstelling fruit-en groenteteelt – update

By 18 augustus 2023No Comments

De federale overheid voorziet een fiscale gunstmaatregel voor de werkgevers uit de fruit-en groenteteelt (PC 145.04 en PC 145.06) die gelegenheidswerknemers tewerkstellen, in de vorm van een tijdelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing en dit ter compensatie van de verhoging van het minimumloon.

De BV-vrijstelling zou gelijk zijn aan 1,23 euro per uur, vermenigvuldigd met het totaal aantal uren die zijn gepresteerd als gelegenheidsarbeider in de fruit- of groenteelt en waarvoor, voor het eerst, een loon wordt betaald of toegekend.

De tijdelijke BV-vrijstelling heeft betrekking op de uren gelegenheidsarbeid (effectief gepresteerd of bezoldigd) die in de periode van 1 juli 2023 tot en met 31 december 2023  gepresteerd worden.

Het toepassingsgebied van deze BV-vrijstelling zou beperkt zijn tot werkgevers uit de fruit-en groenteteelt. Bijgevolg zouden uitzendkantoren die gelegenheidswerknemers ter beschikking stellen van dergelijke klant-gebruikers hiervan geen toepassing kunnen maken. 

 

Bovenstaande bespreking is gebaseerd op ontwerpteksten en is onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad.

 

Bron: Voorontwerp van wet houdende maatregelen tot ondersteuning van de gelegenheidsarbeiders in de land- en tuinbouw; Ministerraad 30/06/2023 “Ondersteuning van de gelegenheidsarbeiders in de land- en tuinbouw”. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.