Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Online indienen dossier voor loopbaanonderbreking of tijdskrediet

By 29 september 2023No Comments

Kennisgeving werkgever

De wetgeving voorziet dat een werknemer de werkgever op de hoogte moet brengen van de wens om loopbaanonderbreking of tijdskrediet te nemen. De termijn die daarvoor geldt, varieert naargelang het type loopbaanonderbreking. Dit moet gebeuren via een aangetekend schrijven of door de overhandiging van een geschrift waarvan het duplicaat door de werkgever voor ontvangst wordt getekend.

Het is sinds enige tijd ook mogelijk om als werknemer de werkgever rechtstreeks te verwittigen van de opname van tijdskrediet of thematisch verlof via de online toepassing van de RVA.

Opgelet: de werkgever moet hiermee wel akkoord gaan door dit aan te duiden in de online applicatie!

Dossier RVA

Indien er wordt gekozen voor een online aanvraag (i.p.v. de papieren C78 documenten) dan dient de werkgever eerst het werkgeversgedeelte van de aanvraag online in. Daarna kan de werknemer de gevraagde gegevens invullen.

Ter herinnering: de werknemer kan via de onlinedienst Break@work nagaan hoeveel dagen of maanden hij/zij nog kan opnemen van de verschillende types verlof.

 

Bron: https://www.rva.be/nieuws/2023/06/27/je-werkgever-inlichten-over-je-wens-om-loopbaanonderbreking-te-nemen-kan-voortaan-online; https://www.rva.be/nieuws/2023/09/21/dien-je-aanvraag-voor-loopbaanonderbreking-of-tijdskrediet-online-in.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.