Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verlies of diefstal van papieren dienstencheques : Forem wijzigt procedure

By 30 november 2023No Comments

Vanaf 13 november jongstleden heeft de Forem de procedure aangepast in het kader van de terugbetaling van gestolen of verloren dienstencheques.

Onderstaande geldt enkel in het geval dat de onderneming nog over de linkerstrookjes van de papieren cheques beschikt.

De aanvraag tot terugbetaling via het aangifteformulier van verlies/diefstal van dienstencheques moet vanaf 13/11/2023 vergezeld worden van:

  • Hetzij de 17 cijfers van het linkerstrookje of de 33 cijfers van de dienstencheques in de titel van de email gericht aan (de klantendienst van) de dienstenchequeonderneming;
  • Hetzij een csv/xls/xlsx of word bestand (voor de ondernemingen die hun dienstencheques inscannen) waarin de 17 of 33 cijfers van het linkerstrookje of de dienstencheque worden opgelijst;
  • Hetzij een scan (bij voorkeur in PDF-formaat) van de linkerstrookjes.

Als de aanvraag gebeurt via andere bestandsvormen dan hierboven vermeld of wanneer de linkerstrookjes niet meer te vinden zijn, zal de aanvraag niet verwerkt kunnen worden en zijn de dienstencheques voorgoed verloren.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.