Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Aanwervingspremie bij aanwerving van invalide werknemers

By 28 februari 2023No Comments

De programmawet van 26/12/2022 voorziet in de toekennign van een aanwervingspremie aan de werkgever die een invalide werknemer (min. 1 jaar arbeidsongeschikt) aanwerft in het kader van een door de adviserend arts van de mutualiteit toegelaten werkhervatting. 

Het doel van deze maatregel is het aanwerven van deze langdurig zieke werknemers, die bijzonder kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt, te stimuleren.

De exacte voorwaarden (zowel de toekenningsvoorwaarden als de aanvraag-en betalingsvoorwaarden) moeten nog vastgelegd worden via KB.

De mutualiteit waarbij de invalide werknemer is aangesloten, zal de aanwervingspremie toekennen aan de werkgever.  Het RIZIV zal de toegekend aanwervingspremie terugbetalen aan de mutualiteit.

De regeling van de aanwervingspremie zal in werking treden op 1 april 2023.

Er werd daarbij ook een evaluatie van de toekenning van deze aanwervingspremie voorzien vóór 1 april 2025 om na te gaan of zij na deze datum moet blijven worden toegekend.

 

Bron: Programmawet van 26 december 2022, BS 30 december 2022.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.