Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Brussel en Wallonië: Regionale opleidingsfondsen dienstencheques

By 31 oktober 2023No Comments

In Wallonië en Brussel hebben de erkenningen van opleidingen een beperkte duur. De werkgevers moet er dus over waken regelmatig een aanvraag tot hernieuwing in te dienen. Het risico is immers dat de werkgever een terugbetaling misloopt.

Brussel

Alle opleidingen erkend sinds 1 december 2021 hebben een geldigheidsduur van 5 jaar.

Opleidingen die zich situeren in de tijd van het Federaal Opleidingsfonds Dienstencheques, zijn verstreken op 1/1/2023. Deze moeten dus vernieuwd worden indien de werkgever een terugbetaling van de opleiding wenst te genieten.

Indien een opleiding erkend is voor een periode tussen 2015 en 1/12/2021 door het Brussels Fonds, dan moet hiervoor opnieuw een erkenning aangevraagd worden om in 20024 nog aangeboden te kunnen worden. Voor deze hernieuwingsaanvragen  hebben werkgevers de tijd tot 15/11/2023 en dit via het online platform MyBEE.

Waals Gewest

In het Waals Gewest worden de opleidingen erkend voor een periode van 10 jaar.

Opleidingen die reeds vanaf 2014 erkend zijn, moeten dus hernieuwd worden. Aangezien hier wel enige tijd over gaat, is het aangewezen dit tijdig in orde te brengen via Mon espace wallonie.

Vlaanderen

In Vlaanderen gelden de erkenningen voor onbepaalde tijd.

De externe opleidingsverstrekkers moet hun registratie zelf in orde maken.

Hier is dus voorlopig nog geen actie vereist.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.