Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Trekkingsrechten: vorming uitzendkrachten

By 27 april 2023No Comments

Uitzendkantoren betalen aan het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten (SFU) de bijdrage van 0,40% op het loon van de uitzendkrachten voor vormingsinitiatieven (trekkingsrechten). In correlatie hiermee staat een trekkingsrecht ten gunste van de werkgevers die aantonen vormingsinspanningen te hebben geleverd.

Voor de opleidingsdossiers  van 2021 – 2022 kunnen de loon- en of opleidingskosten gerecupereerd worden via de zogenaamde individuele trekkingsrechten (V1,V2,V3 documenten (papier)) bij het SFU. Deze dossiers moeten voor 30/06/2023 ingediend zijn.

Voor de dossiers voor opleidingen vanaf 01/01/2023 kan dit enkel nog via het nieuwe platform “trainyourtemps” (Travi). Dit systeem vervangt de papieren formulieren V1, V2 en V3 die voorheen ingediend werden bij het SFU. Via dit platform kunnen uitzendkantoren het budget voor opleidingen van uitzendkrachten op een gestructureerde en overzichtelijke manier beheren.

Het systeem is ook vereenvoudigd zodat er nog maar 2 soorten opleidingen zijn:

  • on the job training (vroegere V1 en V2)
  • externe opleidingen (vroegere V3)

Het is mogelijk om de dossiers manueel in te geven op het platform of om een CSV bestand in bulk op te laden. Deze dossiers moeten voor 30/06/2024 ingediend zijn.

Meer informatie over het nieuwe platform is terug te vinden op de website van Travi.

 

Bron: https://travi.be/nl/trainyourtemps; https://fondsinterim.be/nl/voor-de-werkgever/trekkingsrechten-vorming. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.