Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Uitbreiding klein verlet in geval van langdurige pleegzorg

By 16 mei 2023No Comments

Recent is er een nieuw KB gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad dat voorziet in een uitbreiding van klein verlet in geval van langdurige pleegzorg. 

Ten gevolge van deze wijziging worden  de familiebanden met het pleegkind vanaf 25 mei 2023 gelijkgesteld met de familiebanden met het (eigen) kind voor alle gebeurtenissen die aanleiding geven tot klein verlet. Vb. pleegkind gelijkgesteld met het kind, de pleegmoeder met de moeder, de pleegvader met de vader,….

Onder langdurige pleegzorg wordt bedoeld pleegzorg waarvan bij aanvang duidelijk is dat het kind voor minstens zes maanden in hetzelfde pleeggezin of bij dezelfde pleegouder of dezelfde pleegouders zal verblijven. De attestering hiervan gebeurt door de bevoegde pleegzorgdiensten binnen de drie gemeenschappen.

Indien de gebeurtenis (die geen overlijden uitmaakt) plaatsvindt na afloop van langdurige pleegzorg, geldt de bijkomende voorwaarde dat het pleegkind gedurende een onafgebroken periode van drie jaar op permanente en affectieve wijze deel heeft uitgemaakt van het pleeggezin.

 

Bron: KB tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 augustus 1963 betreffende het behoud van het normaal loon van werknemers voor afwezigheidsdagen ter gelegenheid van familiegebeurtenissen of voor de vervulling van staatsburgerlijke verplichtingen  of van burgerlijke opdrachten, BS 15 mei 2023.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.