Sociaal-Juridisch

Uitbreiding toepassingsgebied PC 211 met arbeiders vanaf Q2 2023?

By 27 februari 2023No Comments

In 2020 werden er enkele aanbevelingen gedaan m.b.t. de aanpassing van bepaalde paritaire comités waaronder de wijziging van de benaming en het bevoegdheidsgebied van het “Paritair Comité voor de bedienden uit de petroleumnijverheid en -handel” (PC 211) naar “Paritair Comité voor de petroleumnijverheid en –handel”.

De bevoegdheid van het PC zou aldus niet meer beperkt zijn tot de bedienden, maar uitgebreid worden tot de werknemers in het algemeen (zowel arbeiders als bedienden).

Het KB met de uitbreiding / aanpassing van het bevoegdheidsgebied van PC 211 werd nog niet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad maar de RSZ is reeds begonnen met de achterliggende technische aanpassingen (DmfA en ASR) voor de periode vanaf 1 april 2023.

 

Bovenstaande bespreking is onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad. 

 

Bron: Bericht betreffende de opheffing van een paritair comité en een nieuwe regeling van de werkingssfeer van paritaire comités, BS 24 september 2020; RSZ kwartaalaanpassingen 2023/1. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.