Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verhoging van het maximumbedrag van de maaltijdcheque op komst?

By 30 maart 2023No Comments

Momenteel is de maximale werkgeversbijdrage in de maaltijdcheques gelimiteerd op 6,91 euro per cheque. De laatste aanpassing van dit bedrag dateert van 26 mei 2015.

Er werd recent een wetsvoorstel ingediend dat voorziet in de mogelijkheid om de maaltijdcheques vanaf 2023 te verhogen door de
maximale werkgeversbijdrage te verhogen met de zes indexeringen die in 2022 plaatsvonden. Het zou dan gaan om een verhoging van 0,87 euro per cheque (van 6,91 euro naar 7,78 euro) vanaf 1 januari 2023.

Daarnaast zou er voorzien worden in een automatische aanpassing op basis van de gestegen levensduurte vanaf 2024. Concreet zou dit betekenen dat telkens op 1 januari de maximale werkgeversbijdrage automatisch zou worden verhoogd volgens het aantal overschrijdingen van de spilindex in het voorgaande jaar.

 

Bovenstaande bespreking is gebaseerd op een ontwerptekst die nog niet werden aangenomen in het parlement. 

 

Bron: Wetsvoorstel betreffende de aanpassing van het maximumbedrag van de maaltijdcheque aan de stijging van de levensduurte, Parl.St. Kamer 2022 – 2023, 3247.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.