Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Wallonië past knelpuntberoepenlijst aan

By 31 oktober 2023No Comments

Voor de toelating tot arbeid van buitenlandse onderdanen van derde landen opteert het Waals Gewest o.a. om met een limitatieve lijst met knelpuntberoepen te werken. Als het beroep dat de werknemer met een single permit wenst te komen uitoefenen op deze lijst staat, dan ontvangt deze buitenlander een toelating mits uiteraard aan de overige voorwaarden ook voldaan is.

Thans heeft de Waalse Overheid de knelpuntberoepenlijst aangepast. Deze vernieuwde lijst is van toepassing vanaf 1 oktober 2023 tot en met 30 september 2024.

Wanneer het beroep op deze lijst vermeld staat, moet de toekomstige werkgever niet aantonen dat er geen structureel tekort is aan geschikte werknemers voor deze functie op de arbeidsmarkt.

Wallonië heeft de lijst van knelpuntberoepen ingekort.

De volledige lijst vindt u hier terug.

Bron: Bericht Emploi et Formation professionnelle en Wallonie, www. emploi.wallonie.be/home/travailleurs-etrangers/permis-de-travail/liste-des-metiers-en-penurie

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.