Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Bedragen fiscale waardering VAA voor de kosteloze verstrekking van verwarming en elektriciteit 2023

By 31 januari 2023No Comments

De bedragen voor de kosteloze verstrekking van verwarming en elektriciteit zijn bekend. Het betreft de onderstaande bedragen op jaarbasis: 

 VerwarmingElektriciteit
Leidinggevenden en bedrijfsleiders2.330 euro1.160 euro
Andere begunstigden 1.050 euro520 euro

Opgelet vanaf 1/1/2022 wordt voormelde forfaitaire waardering van het voordeel van alle aard voor het kosteloos verstrekken van elektriciteit en verwarming beperkt tot de gevallen waarbij deze kosteloze verstrekking wordt verstrekt samen met het kosteloos ter beschikking stellen van een woning

Wanneer er geen woning ter beschikking wordt gesteld, zal het voordeel van de tussenkomst van de werkgever in de energiekosten/verwarmingskosten tegen de werkelijke waarde van het voordeel gewaardeerd moeten worden.

RSZ

Voor de berekening van de socialezekerheidsbijdragen moet er rekening worden gehouden met de werkelijke waarde van de verwarmings- en elektriciteitskosten. M.a.w. er is geen forfaitaire raming voorhanden voor de RSZ.

Er geldt wel een uitzondering voor de conciërgewoning. Hiervoor is de raming van het voordeel in natura gebaseerd op deze van de fiscus.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.